<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 25, 2018

Turkije gaat 20 nieuwe universiteiten openen

De onderwijscommissie van het Turkse parlement heeft woensdag een motie aangenomen die groen licht geeft voor oprichting van twintig nieuwe universiteiten in meerdere Turkse steden.

Daar waren enkele wetswijzigingen voor nodig. Die worden nu doorgevoerd. Zestien van de twintig academiën worden staatsuniversiteiten, vier daarvan worden aangesloten bij een stichting. Ook krijgen enkele bestaande universiteiten een nieuwe naam en organisatie.

De namen van de zestien nieuwe universiteiten zijn ook bekend: Gaziantep, Konya, Eskişehir en Sivas krijgen een technische universiteit met hun stadsnaam ervoor. In Kütahya, Isparta, Sakarya en Afyonkarahisar komen universiteiten voor levens- en technische natuurwetenschappen. Malatya krijgt de Turgut Özal Universiteit. In Ankara wordt de nieuwe universiteit Hacı Bayram Veli genoemd.

In Istanbul wordt de Cerrahpaşa Universiteit opgericht. In Samsun, Tarsus, Trabzon en Kayseri zijn de universiteiten naar de stad vernoemd. In Kahramanmaraş komt de Istiklal Universiteit.

De vier stichting-universiteiten krijgen de naam Ankara Medipol University, Istanbul Atlas University, Semerkand Science and Civilization University en İzmir Tınaztepe University.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TBMM | Gepubliceerd: 25-04-2018

Apr 25, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...