<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 06, 2021

Turkije gaat 4.000 kilometer nieuwe spoorwegen aanleggen

Turkije wil tegen 2023 zo’n 16.775 kilometer aan spoorwegen hebben. In dat jaar wordt de 100ste verjaardag van de republiek gevierd.

Dat zei de Turkse minister van Transport en Infrastructuur zaterdag

De huidige lengte van alle spoorlijnen in het land is 12.803 kilometer, vertelde minister Adil Karaismailoğlu aan journalisten in de centrale provincie Yozgat.

Hij benadrukte dat Turkije de afgelopen 19 jaar aanzienlijke spoorweginvesteringen heeft gedaan en benadrukte dat het land de IJzeren Zijderoute domineert, van China tot Europa.

Het Belt and Road Initiative, ook wel de Nieuwe Zijderoute genoemd, is een ambitieus ontwikkelingsprogramma om Azië met Afrika en Europa te verbinden via land- en maritieme netwerken langs zes corridors met als doel de regionale integratie te verbeteren, de handel te vergroten en de economische groei te stimuleren.

De Turkse minister zei ook dat Turkije zich inspant om nationale en inheemse technologieën te ontwikkelen om zijn spoorwegen te moderniseren.

Uit het investeringsprogramma van de Turkse Spoorwegen (TCDD) blijkt dat Turkije dit jaar 12,6 miljard lira, dat is zo’n 1,4 miljard euro met de koers op de planningsdatum, investeert in spoorprojecten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-06-2021

Jun 06, 2021
Loading posts...