<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 11, 2024

Turkije gaat beschadigde moskee in Ethiopië, de eerste van Afrika, herstellen

De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) gaat de Al-Nejashi Moskee in Ethiopië restaureren. Het gebedshuis heeft schade opgelopen tijdens het ongeveer twee jaar durende interne conflict in de noordelijkste Tigray-regio van Ethiopië.

TIKA-coördinator Cengiz Polat liet weten dat de herstelwerkzaamheden in coördinatie met de autoriteiten van Tigray gaan plaatsvinden.

Polat zei dat Getachew Reda, het interim-hoofd van de regionale regering van Tigray, het besluit verwelkomde om de moskee te herstellen, die TIKA eerder in 2018 ook had gerestaureerd, nog vóór het Tigray-conflict.

De voorbereidingen, zoals de eerste metingen, inspecties en technische evaluaties, zijn al afgerond.

De historische moskee, gebouwd rond het jaar 615, liep zware schade op tijdens het interne conflict dat in november 2020 uitbrak in het noorden van het land.

Gelegen in de stad Wukro, 790 kilometer ten noorden van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba, zou Al-Nejashi de eerste moskee in Afrika zijn. Het is vernoemd naar Nejashi, heerser van het koninkrijk Aksum, die metgezellen van de profeet Mohammed ontving die aan de vervolging in Mekka ontsnapten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-01-2024

Jan 11, 2024
Loading posts...