<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 02, 2015

Turkije gaat door Israël verwoeste moskeeën herbouwen in Gaza

Het Turkse Presidium voor Godsdienstzaken (Diyanet), dat onder het Turkse ministerie van Algemene Zaken valt, gaat in samenwerking met Islamitische Stichting Turkije (TDV) negen moskeeën herbouwen die zijn verwoest door Israëlische aanvallen.

De nodige voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd en het budget voor het project is goedgekeurd, zegt de tweede directeur van de Raad van Toezicht van TDV Mazhar Bilgin.

webr32qfedscx

“In totaal is er 4,4 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor de negen moskeeën die opnieuw zullen worden opgebouwd. Moskeeën, tevens islamitische scholen, spelen een belangrijke rol in de maatschappelijke, sociale en culturele vooruitgang van de bevolking. Moskeeën zijn het centrum van de beschaving, de bakermat van kennis en wijsheid, een plek waar armen en daklozen worden geholpen en is de bron van broederschap van moslims. Daar vindt het hart vrede en rust”, zegt Bilgin.

Moslims in Gaza, die onder een Israëlisch embargo leven, zeggen zeer blij te zijn dat de moskeeën worden herbouwd en dat de verlangens groot zijn.

In een officiële verklaring van de Palestijnse staat wordt gemeld dat bij Israëlische aanvallen in 2014, waarbij 2200 mensen zijn omgekomen en 12 duizend gebouwen zijn vernietigd, 64 moskeeën compleet zijn verwoest. 150 moskeeën zijn deels vernietigd.

web3rqefadscxz

Woensdag vindt er een ceremonie plaats in Gaza waar het startsein voor het bouwproject zal worden gegeven.

Een delegatie van Diyanet bestaande uit acht personen, waaronder de vicevoorzitter van Diyanet Kamil Hasan Yılmaz, is inmiddels gearriveerd in Gaza, melden Palestijnse autoriteiten. De delegatie wordt vergezeld door de Turkse ambassadeur in Palestina Mustafa Sarnıç.

web23rqefad

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-12-2015

Dec 02, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...