<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 03, 2019

Turkije gaat metallische mineralen winnen in Oezbekistan

Turkije staat op het punt een definitief akkoord te ondertekenen om metallische minerale velden in Oezbekistan te verkennen.

Dat kondigde de Turkse viceminister van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen, Mithat Cansız, donderdag aan.

Oezbekistan is na Sudan het tweede land waar Turkije een dergelijke buitenlandse operatie in die sector gaat realiseren.

Cansız zei tijdens een mijnconferentie dat een dochteronderneming van het Turkse directoraat Mineral Research and Exploration (MTA) in Oezbekistan op zoek gaat naar metaalhoudende mineralen in het land.

“We staan ​​op het punt om de definitieve overeenkomst met het land te ondertekenen. Het gaat om een terrein van 700 vierkante kilometer (270 vierkante mijl) en twee licenties”, legde hij uit.

Turkije heeft al een dochteronderneming van de MTA in Sudan opgericht om in twee gebieden naar goud te zoeken. Het bedrijf zal drie jaar lang zoektochten houden, waarna het zal beginnen met commerciële operaties in de twee licentiegebieden van Turkije in Sudan, met een oppervlakte van 325 vierkante kilometer (125,5 vierkante mijl).

“We hopen te starten met Afrika en Midden-Azië en daarna door te gaan in landen zoals Venezuela”, liet de Turkse viceminister weten.

Hij legde ook uit dat de studies in deze landen kunnen worden gerealiseerd dankzij samenwerkingen tussen publiek-private partnerschappen en staatsbedrijven.

De mijnvergunningen in Oezbekistan maken deel uit van het tweede 100-dagenactieplan van het Turkse Ministerie van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-01-2019

Jan 03, 2019
Loading posts...