<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 14, 2016

Turkije gaat nog negen Afrikaanse landen helpen

Het Turkse ministerie van Bosbouw en Waterzaken gaat negen Afrikaanse landen helpen om Afrikanen van schoon drinkwater te voorzien.

Minister Veysel Eroğlu meldt dat het waterprobleem in Afrika steeds ernstiger wordt. “Turkije heeft acht Afrikaanse landen geholpen in het kader van vriendschap. We gaan nog negen landen helpen. Het Turkse ministerie van Waterzaken streeft ernaar om 3 miljoen Afrikanen van schoon drinkwater te voorzien voor 2019. Nu is dat aantal 1,7 miljoen mensen”, zegt Eroğlu.

Web2738r738r7281r

De landen die Turkije naast de huidige acht Afrikaanse landen gaat steunen zijn Tsjaad, Togo, Benin, Ghana, Guinee, Senegal, Guinee-Bissau, Gambia en Kenia.

Naast het ministerie hebben organisaties zoals TIKA (Turkse organisatie voor ontwikkeling en samenwerking), het waterbedrijf van de Turkse regering en niet-gouvernementele organisaties ervoor gezorgd dat er 2.600 waterputten zijn gebouwd. Daarmee hebben de Turken ervoor gezorgd dat 9 miljoen Afrikanen aan gezond en schoon drinkwater kunnen komen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Apr 14, 2016
Loading posts...