<< Terug naar home | Economie

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 04, 2017

Turkije gaat nu ook metrostellen exporteren

Het Turkse bedrijf Bozankaya bereidt zich voor om metrostellen te exporteren in 2018. De treinbouwer, ook bekend als bouwer van elektrische bussen, gaat 22 metrostellen opsturen naar Thailand.

De Turkse metrostellen zijn voor de 68 kilometer lange nieuwe metrolijn in de Thaise hoofdstad Bangkok. Het Turkse bedrijf wist de aanbesteding daarvan te winnen.

De ondergrondse treinen, die in Ankara worden gebouwd, zijn 88 meter lang en hebben een topsnelheid van tachtig kilometer per uur. Per keer kunnen 1.596 passagiers worden vervoerd, laat Bozankaya weten.

Het Turkse bedrijf staat bekend om zijn trams en elektrische bussen, die onlangs hun debuut hebben gemaakt in Europa. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-12-2017

Dec 04, 2017
 • Ozturk

  Jaja… dadels en schapenvachten…
  Volgens sommige Nederlandse bezoekers van dit forum is dat alles wat Turkije te bieden heeft.
  Voor zover mij bekend heeft Nederland geen fabriek die metrostellen en/of trams bouwt.

 • Roel de Jel

  Dat klopt Hr; Ozturk, maar dat hoeft ook niet want in Nederland wordt de elektronica en de computer sturing ontworpen voor treinen en metrostellen en dat wordt wereldwijd verkocht. En niet alleen voor treinen maar ook voor de vliegtuig industrie.

 • Ozturk

  Geachte heer de Jel,

  Sorry, ik begrijp dat u dit schrijft, maar dat is toch echt een troostprijs, een bijrol in de wereld van de grote industrie.
  Software kan vanachter iedere willekeurige laptop worden gecreëerd. Voor het bouwen van treinen, vliegtuigen en metrostellen is grotere infrastructuur nodig die je niet zo maar even uit je mouw schudt.

  Wat u schrijft lijkt op die mop van de muis en de olifant, waarbij de muis zegt: ‘wat stampen we samen lekker hè?’.

Loading posts...