<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 25, 2020

Turkije gaat snel nieuwe huizen bouwen voor slachtoffers Elazığ en Malatya

De Turkse staat zal snel nieuwe huizen bouwen voor de slachtoffers die zijn geraakt door de zware aardbeving in het Oost-Anatolische Elazığ en Malatya.  

Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag in het getroffen Elazığ tijdens de uitvaartceremonie van overledenen weten. “We zullen niemand zonder onderdak achterlaten in de door de aardbeving getroffen districten”, beloofde Erdoğan.

Heel Turkije sloeg zeer snel en effectief de handen ineen voor hulp en zo ook de Turkse regering, die grootschalig aanwezig is samen met duizenden hulpverleners. Naast hulpverleners vertrokken ook vele voertuigen met reddingsapparatuur en vliegtuigen richting het gebied vanuit omringende gebieden, Ankara en Istanbul. Tot nu toe zijn 42 mensen uit het puin gered.

Bij de aardbeving met een kracht van 6,8 kwamen vrijdagavond zeker 22 mensen om het leven. Meer dan 1.200 mensen raakten gewond. Volgens experts ging het om een bevingskracht die te vergelijken is met twaalf atoombommen uit de tijd van Hiroshima.

In Elazığ stortten volgens eerste gegevens 5 oude gebouwen in, in Malatya 25. Autoriteiten zijn een onderzoek gestart hoe dat heeft kunnen gebeuren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ELAZIĞ | Gepubliceerd: 25-01-2020

Jan 25, 2020
Loading posts...