<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 12, 2016

Turkije gaat steuners terreurgroepen uit land gooien

De Turkse premier Binali Yildirim wil geen woorden meer vuilmaken aan terreurleden en mensen die terreurgroepen steunen. Volgens Yildirim zullen ze allemaal uit Turkije worden gegooid, beloofde hij woensdag in Ankara vanuit het hoofdkantoor van de regeringspartij, waar over de wijziging van de grondwet is gesproken.

“En wie er ook maar een klein beetje aan twijfelt dat het niet gaat lukken om leden van de terreurgroep (met name PKK) en hun [directe] steuners uit ons land te verwijderen, van diegene zal ik zijn wijsheid in twijfel trekken”, reageerde de Turkse premier woedend nadat de PKK recent achter elkaar twee (Koerdische) voorzitters van de AK-Partij voor de ogen van hun kinderen heeft neergeschoten in Oost-Turkije, een misdaad die geen aandacht kreeg in de westerse media.

Belofte

Yildirim kwam met een belofte waar veel Turken op zitten te wachten. “Deze wrede terreurbeweging heeft onze metgezellen en broeders op een verachtelijke wijze vermoord. Zij hebben deze gruwelijke daad voor de ogen van de kinderen en vrouw van het slachtoffer gedaan. Ik doe hierbij een belofte aan het Turkse volk. Ik zal ze voor elk druppel bloed dat is vergoten hun hiervoor een voor een laten boeten. De terreurleden en hun steuners zullen geen adem meer kunnen halen in ons land”, aldus de Turkse premier.

belofte-turkije-gaat-steuners-terreurgroepen-uit-land-gooien

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-10-2016

Oct 12, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...