<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 29, 2018

Turkije geeft Frankrijk lesje democratie

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, heeft dinsdag uitgehaald naar de Franse president Emmanuel Macron. Aanleiding is de kritiek van Macron op Turkse Fransen die een omstreden affiche van het Franse weekblad Le Point, waarop de Turkse president voor dictator is uitgemaakt, hebben verwijderd.

“Democratie is niet beperkt tot het aanvaarden van beledigingen, laster en leugens, maar ook de overweging van de gevoeligheden van de ander. Anders is dat hypocrisie”, reageerde Çavuşoğlu in het Turks en in de taal van Macron. “En het is hiertegen dat de Turkse gemeenschap van Frankrijk zijn burgerzin en democratische reactie uitdrukt.”

‘Le dictateur’

Le Point zorgde vorige week voor veel ophef onder de Turks-Franse gemeenschap en in Turkije. Het blad startte op basis van anonieme en onzekere ‘bronnen’ een lastercampagne tegen de Turkse president, Turkse Fransen en Turks-Franse organisaties in Frankrijk.

De Turkse presidentiële woordvoerder beschreef de Franse zet als een media-aanval en verkiezingsmanipulatie. “Men ziet wat er zich afspeelt. Dat oude order-ontvangende Turkije is er niet meer.” (LEES meer)

“Le Point is geen tijdschrift, maar een manipulerend medium”, aldus de Internationale Gelijkheids- en Vredesraad COJEP.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 29-05-2018

May 29, 2018
Loading posts...