<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 07, 2019

Turkije geeft gehoor aan alle burgers met mega-brainstormproject

Turkije heeft recent een ideeënproject gelanceerd om voorstellen van burgers in het voordeel van het land direct met de juiste functionarissen te kunnen delen.

Het Directoraat Communicatie van het Turkse presidentschap liet in een persbericht donderdag weten dat het een project is gestart met de titel “Ik heb een idee voor mijn land in 2019”, zodat iedereen in Turkije op een directe manier aanbevelingen en ideeën kan overbrengen aan openbare instanties.

“Dit platform is bedoeld als een kanaal waarin nuttige ideeën van mensen worden verzameld.”

De communicatiedirecteur van het Turkse presidentshuis Fahrettin Altun zei dat het project door zijn bureau is gestart omdat ze “geloven in de geest, oprechtheid en vooruitziende blik van Turkse mensen”.

Altun verklaarde dat ze de Turken oproepen “om na te denken over hun land, omdat ze grote steun hebben gegeven aan elk obstakel dat Turkije de afgelopen jaren teisterde”.

“Omdat we weten dat de beste ideeën worden besproken tijdens gesprekken tussen families en vrienden, en op middelbare scholen en universiteitskantines, stel me ik een 2019 voor waar 82 miljoen mensen (in Turkije) zullen brainstormen voor ons land en hun ideeën direct kunnen delen met onze staatsafdelingen”, legde Altun uit.

De directeur meldde dat het platform sinds 28 januari online is, zodat iedereen in Turkije hen kan bereiken om hun ideeën te delen. “Degenen die hun nuttige ideeën met Turkije willen delen, kunnen de website “https://www.iletisim.gov.tr/turkce/ulkem” bezoeken.”

Altun sprak ook zijn waardering uit omdat mensen in een week tijd verschillende ideeën hebben gestuurd, waaronder milieu, gezondheid, cultuur, management, communicatie, energie, onderwijs en rechtvaardigheid.

Hij voegde eraan toe dat er verschillende ideeën waren, zoals blauwe verkeerslichten bij zebrapaden om mensen aan te moedigen voor het gebruik ervan, een nieuw wapen voor Turkije, slimme vuilniswagens die chemische geuren vermijden van afvalcontainers en woonruimtes in openbare ruimten voor straatdieren opzetten.

Over het proces gesproken, zei Altun dat de ideeën die aan het directoraat Communicatie van het Presidium worden gezonden, eerst in voorlopige overweging worden geëvalueerd, waarna ze worden gedeeld met gerelateerde afdelingen van de Turkse staat op basis van hun onderwerpen.

Er zijn vertegenwoordigers van dit project in de Turkse ministeries en andere publieke kantoren, zodat zij ideeën op een gedetailleerde manier in de volgende fase kunnen evalueren. Altun gaf ook mee dat zodra een idee wordt besloten om te worden toegepast, de Turkse autoriteiten contact opnemen met de eigenaar van het idee.

Hij zei dat het andere doel van dit project is om de stappen van Turkije voor de doelen 2023, 2053 en 2071 van het land te versnellen.

Turkije markeert het eeuwfeest van de stichting van de republiek in 2023, omdat de visie van Turkije uit 2023 specifieke doelen stelt voor verbeteringen op het gebied van economische activiteit, energie, gezondheidszorg, onderwijs en transport.

Het jaar 2053 verwijst naar de 600ste verjaardag van de verovering van Istanbul en 2071 markeert de duizendste verjaardag van de Malazgirt-veldslag.

De Slag om Malazgirt, ook bekend als Slag bij Manzikert op 26 augustus 1071, zag Seltsjoekse Turken onder leiding van Sultan Alparslan een Byzantijns leger verslaan en Anatolië openen voor Turkse overheersing.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-02-2019

Feb 07, 2019
Loading posts...