<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 16, 2021

Turkije geeft Pakistan sportfaciliteiten voor speciale kinderen cadeau

De Turkse staatshulporganisatie TIKA heeft deze week in Pakistan de aanleg van cricket- en voetbaltrainingsfaciliteiten voor kinderen met speciale behoeften voltooid.

De door TIKA aangelegde cricket-trainingsvelden en een voetbalstadion zijn speciaal ontworpen voor slechthorende en slechtziende kinderen op de Ida Rieu-school voor blinden en doven in de hoofdstad Karachi.

De school is een van de grootste onderwijsfaciliteiten voor speciale kinderen in Pakistan met meer dan 800 speciale leerlingen.

TIKA heeft ook nieuwe digitale middelen voor betere studiemogelijkheden gedoneerd aan de 100 jaar oude school in het hart van Karachi.

Tijdens de inauguratieceremonie bedankte de Pakistaanse president Arif Alvi Ankara voor de bouw van sportfaciliteiten voor kinderen met speciale behoeften, die “onafscheidelijk” deel uitmaken van elke samenleving.

Alvi riep op tot de acceptatie van de speciale mensen in de samenleving. “We moeten hen helpen zich normaal te voelen, want ze zijn net zo normaal als iedereen van ons.”

Verder bedankte hij Ankara voor “zijn steun aan Islamabad in elke moeilijke tijd”.

De Turkse consul-generaal in Karachi, Tolga Uçak, benadrukte het belang van sport onder jongeren en hoopt dat de sportfaciliteiten die door TIKA zijn opgezet het talent zullen ondersteunen en de doorgang voor reguliere sporten voor kinderen met speciale behoeften zullen effenen.

De decennialange vriendschap tussen Pakistan en Turkije wordt met de dag sterker, benadrukte hij.

Ibrahim Katirci, Karachi-coördinator van TIKA, zei dat de hulporganisatie de afgelopen jaren een aantal projecten heeft opgezet voor Pakistaanse jongeren, variërend van bibliotheken tot beroepsopleidingscentra en muzieklokalen.

TIKA heeft al een aantal educatieve en sportprojecten gerealiseerd in heel Pakistan, voornamelijk in de minder ontwikkelde gebieden van de provincies Sindh en Balochistan. Daarnaast heeft TIKA complete scholen gebouwd en gedoneerd aan de Pakistanen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-10-2021

Oct 16, 2021
Loading posts...