<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 25, 2018

Turkije geeft wereld lesje democratie

De opkomst bij de Turkse verkiezingen ligt volgens voorlopige cijfers rond 87 procent. “Turkije heeft hiermee de wereld een lesje democratie gegeven”, reageerde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, samen met de MHP de grote winnaar in dat land.

Hij verwees naar Europese landen, waar de opkomst bij verkiezingen mager zijn. “Ze blijven rond 40 en 50 procent steken. Soms zelfs 30. In Turkije is bijna 90 procent van het volk naar de stembus gegaan.”

“Het Turkse volk schrijft geschiedenis. Dit volk heeft (tijdens de mislukte couppoging) tanks en vliegtuigen met hun blote handen tegengehouden, vandaag de dag kwamen zij met diezelfde handen op voor hun toekomst”, sprak Erdoğan.

De Turkse president gaf ook aan dat Turkije nu een stapje dichterbij is om de grote doelen te behalen. “Er ligt nu nog meer werk. De vrede en welvaart in dit land zal naar een hoger niveau worden getild.”

Democratiefeest

In Turkije gingen zondag 50,7 miljoen van de 59 miljoen stemgerechtigden naar de ruim 180.000 stembussen. Het stemproces is volledig in feeststemming verlopen en is gevolgd door honderden Europese waarnemers en 634 internationale journalisten.

Viering

In Turkije is de verkiezingswinst grootschalig gevierd. In Ankara, het machtscentrum van de AK-partij, wachtten tienduizenden Turken tot diep in de nacht op hun president, die zijn inmiddels welbekende ‘balkontoespraak’ hield.

  

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 25-06-2018

Jun 25, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...