<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 02, 2019

Turkije: geen vredesdeal zonder onafhankelijk Palestina

Elke vredesovereenkomst die niet de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat beoogt, zal zeker worden verworpen, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken deze week.

“Tijdens ons voorzitterschap schroomden we ons niet om de rechten van de Palestijnen als onze gemeenschappelijke zaak te verdedigen”, vertelde minister Mevlüt Çavuşoğlu tijdens een vergadering van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) in de Saudische provincie Jeddah.

Çavuşoğlu benadrukte dat het “belangrijker dan ooit” is om krachten en inspanningen van OIC-landen te verenigen voor de oprichting van een onafhankelijk, soeverein en aaneengesloten Palestina. “Dit is een verantwoordelijkheid die eerst en vooral op onze schouders valt.”

Hij merkte ook op dat alle lidstaten hun inzet voor het behoud van de status van Jeruzalem moeten hernieuwen en benadrukken dat het een rode lijn blijft.

“Ik ben er dan ook van overtuigd dat elke vredesovereenkomst die niet voorziet in de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat met Al-Quds Al-Sharif als hoofdstad, zal worden verworpen door de OIC-gemeenschap”, aldus de Turkse minister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – JEDDAH | Gepubliceerd: 02-06-2019

Jun 02, 2019
Loading posts...