<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 20, 2019

Turkije: Griekenland illegaal bezig

Griekenland overtreedt internationaal recht door de Egeïsche eilanden te bewapenen. De eilandengroep heeft een gedemilitariseerde status.

Dat zei de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar zaterdag.

Akar roept zijn collega-minister op de nodige stappen te ondernemen. “Griekenland schendt internationaal recht en verdragen door de Egeïsche eilanden te bewapenen.”

De Turkse minister benadrukte ook dat Athene “een einde moet maken aan zijn schendingen die in strijd zijn met verdragen en onverenigbaar is met vriendschap en goede nabuurschapsbetrekkingen.”

“De gedemilitariseerde status van deze eilanden moet worden beschermd en voortgezet”, vertelde Akar in een interview.

Hij onderstreepte dat Turkije voorstander is van vreedzame oplossingen voor problemen in de Middellandse Zee, de Egeïsche Zee en het omstreden eiland Cyprus, aangezien Ankara altijd respect heeft voor internationale verdragen.

“We zijn voorstander van goede nabuurschapsbetrekkingen. We verwachten van al onze buren dat ze zich op dezelfde manier gedragen.”

Akar drong er bij zijn Griekse tegenpartij op aan de nodige maatregelen te nemen “over deze en andere kwesties in het kader van oprechte, constructieve en goede bilaterale betrekkingen”.

Hij herhaalde ook het vastbesloten standpunt van Turkije om zijn rechten en belangen te beschermen.

Een decennia lang geschil tussen Turkije en Griekenland over de onbewoonde eilanden in de Egeïsche Zee bracht de twee landen in 1996 op de rand van een gewapend conflict.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 20-04-2019

Apr 20, 2019
Loading posts...