<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 02, 2022

Turkije grootste slachtoffer van nepnieuws

Turkije wordt bijna als geen ander getroffen door nepnieuws en desinformatie wat voor een vals en negatief beeld over het land zorgt.

“Turkije is een van de landen die het meest worden blootgesteld aan nepnieuws ter wereld vanwege zijn strategische ligging, het oorspronkelijke beleid dat het voert en zijn principiële standpunt over regionale en mondiale kwesties”, sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in een videoboodschap ter gelegenheid van internationale strategische communicatietop Stratcom 2022.

De tweedaagse top startte vrijdag in Istanbul, waar deelnemers mondiale onderwerpen op het gebied van strategische communicatie aan de orde zullen stellen. Het platform, dat bijeenkomt onder het thema ‘Strategische communicatie in tijden van onzekerheid’, gaat 52 sprekers uit meer dan 24 landen en een vooraanstaand publiek van meer dan 3.000 mensen verwelkomen.

Erdoğan zei dat dankzij digitalisering er grote transformaties plaatsvinden in communicatiemiddelen en nieuwsbronnen, waarbij informatievervuiling en desinformatie zich verspreiden als de twee meest opvallende uitdagingen van de huidige tijd.

De Turkse president benadrukte dat digitale kanalen vaker worden gebruikt als een psychologisch operatie-element in spanningen en concurrentie tussen staten.

“De [westerse] hypocrisie tijdens onze rechtvaardige strijd tegen bloedige terreurgroepen [in Syrië en Irak], met name Deash, FETO en PKK, heeft herhaaldelijk deze opvallende waarheid aan het licht gebracht. Ten slotte leek de taal van sommige internationale persorganisaties waarvan we getuige waren na de terroristische daad op Istiklal Avenue de daders bijna te gaan steunen”, vermeldde de Turkse leider daarbij.

Erdoğan concludeerde dat er een nieuw begrip van op waarheid gerichte communicatie nodig is.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-12-2022

Dec 02, 2022
Loading posts...