<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 01, 2020

Turkije haalt burgers weg uit corona-epicentrum China

Turkije heeft 32 onderdanen en 10 andere mensen uit Azerbeidzjan, Albanië en Georgië per vliegtuig gerepatrieerd uit de Chinese miljoenenstad Wuhan en omliggende gebieden. Het grote Turkse militaire ambulancevliegtuig landde zaterdagavond in Ankara.

Inmiddels is bekend dat geen van de 42 geëvacueerde personen is besmet met het gevaarlijke coronavirus. Er is geen daling in hun zuurstofgehalte en ook geen sprake van een verhoogde lichaamstemperatuur, melden Turkse autoriteiten. Uit voorzorg zullen ze alsnog 14 dagen in aparte kamers in quarantaine worden gehouden.

Uitbraak-epicentrum Wuhan is inmiddels veranderd in een spookstad. In Turkije zijn nog geen besmettingen gemeld met het nieuwe coronavirus, dat in China aan zeker 210 mensen het leven heeft gekost. Tot nu toe zijn er meer dan 9.500 mensen besmet. Het virus wordt vermoedelijk via de lucht overgedragen op mensen van dieren, met name vleermuizen.

Reizigers uit China worden wereldwijd op luchthavens op het virus gescreend. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar Wuhan en andere delen van China opgeschort.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft donderdag tijdens een noodvergadering de uitbraak uitgeroepen tot een internationale noodsituatie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-02-2020

Feb 01, 2020
Loading posts...