<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 26, 2020

Turkije haalt coronapatiënt op die Zweeds ziekenhuis niet behandelde

De noodkreet van een Turkse familie in Zweden is niet onbeantwoord gelaten door Turkije. Dochter Leyla van een coronapatiënt vroeg Turkije om hulp nadat een Zweeds ziekenhuis haar vader niet opnam vanwege het coronavirus.

Zondagochtend stuurde Turkije een luchtambulance om de getroffen familie op te halen uit Zweden. Het Turkse vliegtuig verliet de luchthaven van Malmö om 9.00 uur lokale tijd samen met de patiënt, Emrullah Gülüşken, en zijn drie kinderen.

“We hebben je stem gehoord. Ons vliegtuig is onderweg. We komen naar Zweden”, reageerde de Turkse gezondheidsminister Koca op de noodkreet van het Turkse meisje in Zweden op sociale media. Koca beval daarop de Turkse autoriteiten de 47-jarige vader en zijn kinderen naar Turkije te vliegen.

De dochters van de Turkse vader lieten in hun eerste reactie weten president Recep Tayyip Erdoğan en minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca enorm dankbaar te zijn voor hun initiatief.

“Ik wist dat mijn land ons hoe dan ook zou steunen. Ze stonden bij ons in deze moeilijke tijd en deden alles wat ze konden. Ik dank minister Koca. Moge Allah ons land beschermen”, tweette een van de dochters van de coronapatiënt.

Turkije

Communicatiedirecteur van het Turkse presidentschap Fahrettin Altun deelde de ontwikkeling ook op sociale media. “De Turkse burger Emrullah Gülüşken werd, hoewel hij positief testte op het coronavirus, niet behandeld in Zweden.”

Daarop reageerde de jongere dochter Samira “trots te zijn om Turks te zijn”. “Turkse functionarissen bleven in nauw contact met ons. Ze sturen een vliegtuig naar Malmö en er komt een ambulance ons ophalen van het vliegveld. Moge Allah ons land beschermen”, antwoordde Samira op de tweet van Altun.

Noodkreet

Ankara greep in nadat Leyla zaterdag een video op sociale media deelde over de toestand van haar vader.

“Nadat een arts thuiskwam en mijn vader controleerde, belde hij de ambulance en vroeg of hij naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen, kreeg hij de diagnose covid-19. Desondanks stuurden ze mijn vader terug naar huis”, aldus familie Gülüşken.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-04-2020

Apr 26, 2020
Loading posts...