<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 05, 2018

Turkije haalt flink uit naar Griekenland

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met afschuw gereageerd op de vrijlating van acht coupplegers in Griekenland. De hoogste rechter in dat land besloot de gevluchte Turkse militairen niet uit te leveren aan Turkije en liet ze vrij.

“Griekenland heeft duidelijk aangetoond dat het een veilige thuisbasis is voor coupplegers”, haalde de Turkse buitenlandwoordvoerder Hami Aksoy dinsdag uit. “Dit land beweert de wieg van de democratie te zijn maar laat verraderlijke coupplegers uit een buurland vrij. Dit kent geen plek in het internationale recht en nabuurschap.”

Griekenland was eerder gewaarschuwd dat het niet dezelfde fouten moest maken als de eerdere vrijlating van de eerste couppleger. “Ondanks dat heeft Griekenland de overige zeven daders geheel vrijgelaten. Dit kan niet worden uitgelegd als een administratieve beslissing met betrekking tot hun detentieperiode.”

Aksoy: “Coupplegers kunnen voortaan vrij rondlopen in Griekenland. Het Griekse gerechtshof heeft niet onpartijdig geoordeeld. Turkije zal vastberaden de coupplegers uit laten leveren en hun in Turkije berechten.”

Griekse militairen

In Turkije bevinden zich twee Griekse militairen die in maart illegaal de Turkse grens zijn overgestoken. Zij zouden naar eigen zeggen verdwaald zijn. Sindsdien houdt Turkije de Grieken vast op verdenking van spionage. De twee Grieken, een luitenant en onderofficier, hebben toegegeven dat ze foto’s hebben gemaakt op Turks militair grondgebied.

Premier Alexis Tsipras vroeg eind maart de Europese Unie om hulp voor uitlevering van zijn militairen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-06-2018

Jun 05, 2018
Loading posts...