<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 15, 2018

Turkije haalt hard uit naar Europees Parlement: ‘Achterlijk besluit’

De Turkse minister van Europese Zaken, Ömer Çelik, heeft met afschuw gereageerd op het Afrin-besluit van het Europees Parlement (EP). Daar is een motie aangenomen waarin van Turkije wordt gevraagd te stoppen met zijn anti-terreurstrijd in Noord-Syrië.

“Wat een visieloos en achterlijk besluit”, reageerde Çelik donderdag op vragen van journalisten. “Dit besluit laat zien in hoeverre mate – namelijk niet – het EP wil zien wat er in Syrië gebeurt.”

De Turkse minister gaf aan “dat iedereen nu ziet wie de conflicten in Syrië heeft veroorzaakt en er niets tegenaan doet”. “Er wordt gesteld dat Turkije een groter conflict veroorzaakt terwijl een kandidaat-lidstaat en NAVO-land door een terreurgroep wordt aangevallen.”

Het EP meet met twee maten, voegde Çelik aan zijn reactie toe. “Als EU-buitenlandchef Mogherini achter haar woorden staat dat missie Olijftak moet stoppen, betekent dat Turkije (van Europa) niet mag strijden tegen terrorisme”, aldus Çelik.

Het EP-besluit is niet bindend. De Turkse president liet weten dat missie Olijftak voort zal duren ‘totdat de klus -uitschakeling alle terroristen- is geklaard’.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-03-2018

Mar 15, 2018
Loading posts...