<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 04, 2017

Turkije haalt ook zeer stevig uit naar Nederland: Zogenaamde democratie

De blokkades van bezoeken van Turkse bewindslieden aan Oostenrijk en Duitsland hebben voor veel woede gezorgd in Turkije. De lijst der tegenwerkers is aangevuld met Nederland, dat het ongewenst vindt dat een Turkse minister met staatsburgers zal spreken over het referendum.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, reageerde zaterdag op het Nederlandse kabinet, dat zijn bezoek volgende week zaterdag ongewenst vindt: “Wij gaan waarheen wij willen en komen bijeen met onze landgenoten.”

“Hoe bedoelen ze dat we geen bijeenkomst mogen houden in het openbaar?”, vroeg de Turkse minister richting Nederland. “Men heeft het over een van de beste democratieën ter wereld. Dat denken ze althans. Zie hier Nederland. Waar is de democratie of de vrijheid van meningsuiting waarvan jullie ons de les proberen te lezen? Hoe zit het met de vrijheid van vergadering?”, vroeg Çavuşoğlu zich af.

De Turkse minister was nog niet klaar: “Al onze boodschappen hebben te maken met integratie. We moedigen ze aan een positieve bijdrage te leveren aan het land waar ze in leven. Jullie hoeven niet bang te zijn van ons. Jullie geven toestemming aan PKK-ers. De nee-zeggers zijn welkom, de ja-zeggers niet. Zelfs dat laat zien waarom we ja moeten zeggen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 04-03-2017

Mar 04, 2017
Loading posts...