<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 11, 2021

Turkije haalt opnieuw patiënt op uit Nederland

Het Turkse ministerie van Volksgezondheid heeft een ambulancevliegtuig gestuurd naar Amsterdam voor de overplaatsing van de 61-jarige Turkse-Nederlander Selahattin Kandaz. Hij wordt vanaf nu in Ankara behandeld.

Volgens de familie Kandaz zou het Amsterdamse ziekenhuis waar hij werd behandeld voor covid-19 en daar ook nog eens door een hygiënefout een andere infectie opliep “vrijdag zijn stekker uittrekken”.

“Wij waren daar fel op tegen waarna dat naar maandag was uitgesteld.” Ondertussen plaatste de 24-jarige dochter van de 61-jarige vader een noodkreet op sociale media en zijn de Turkse autoriteiten ingeschakeld. Ook zouden lokale artsen moeilijk hebben gedaan over het benodigde papierwerk en kon men geen ambulance krijgen naar het vliegveld.

Turkije greep direct in en stuurde woensdagavond een ambulancevliegtuig naar Schiphol. “Alleen Allah en wijzelf weten wat wij deze week allemaal hebben meegemaakt”, benadrukte de dankbare familie. “Als Turkije ons niet hielp, lag onze vader nu in het graf.”

De familie onderstreepte dat Selahattin Kandaz al 51 jaar in Nederland woont en hem onrecht is aangedaan.

De foto’s van de medische overplaatsing zijn gedeeld door de Turkse viceminister van Buitenlandse Zaken Yavuz Selim Kıran. “Wij staan altijd naast onze burgers, waar ze ook ter wereld moge zijn.”

Het is niet de eerste keer dat Turkije een patiënt ophaalt uit Nederland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-02-2021

Feb 11, 2021
Loading posts...