<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 16, 2023

Turkije haalt patiënten uit Palestina op

Turkije heeft woensdagavond een twintigtal Palestijnse patiënten overgevlogen naar Ankara. Die werden vanuit Egypte opgehaald middels vliegtuigen van de Turkse luchtmacht en de regering. De twee toestellen brachten op de heenweg ook hulpgoederen mee.

Het gaat om 27 kankerpatiënten, waaronder kinderen, en hun 13 familieleden en begeleiders, die eerder van Palestina naar Egypte zijn overgebracht. In Palestina is niemand meer veilig voor het Israëlische leger dat doelbewust burgerslachtoffers maakt en onder andere ziekenhuizen bombardeert.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan ging donderdag persoonlijk langs bij alle opgehaalde kankerpatiënten. Zij worden behandeld in het nieuwe megaziekenhuis Bilkent in de Turkse hoofdstad. Erdoğan benadrukte dat Turkije alles op alles zet om de Palestijnen te helpen.

Een vrouwelijke patiënt zei tegen de Turkse leider dat zij hoopt dat Erdoğan ooit al-Quds (Jeruzalem) bezoekt zodat de Palestijnse bevolking hem persoonlijk kan belonen voor zijn daden. “De bevolking van Gaza zal u nooit vergeten.”

De 54-jarige Yusra Abdullah reageerde dat zij “liever zag dat er meer landen als Turkije waren”. “Turkije is een land dat altijd goeddoet en werkt aan een goed leven voor de mens.”

De Turkse gezondheidsminister Fahrettin Koca benadrukte dat het de wens van Turkije is om alle Gazanen en Palestijnen te helpen die een behandeling nodig hebben. “Om deze reden staat Turkije klaar om allerlei soorten hulp te bieden.”

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-11-2023

Nov 16, 2023
Loading posts...