<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 29, 2018

Turkije haalt Rusland over om terreur in Syrië uit te roeien

Turkije en Rusland gaan een nieuwe samenwerking aan om Syrië te zuiveren van terroristische groepen. Legers van beide landen zijn het eens over de militaire coördinatie.

Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken zaterdag in Moskou.

“We blijven nauw samenwerken met Rusland en Iran over Syrië en andere regionale kwesties”, verklaarde Mevlüt Çavuşoğlu. “Turkije en Rusland zullen – als de landen die garant staan voor het vredesproces van Astana – de territoriale integriteit en politieke eenheid van Syrië verdedigen tegen alle inspanningen die het daarop hebben gemunt.”

“We hebben op veel gebieden belangrijke vooruitgang geboekt betreft het politieke proces”, zei Çavuşoğlu. “We hebben met onze Russische partners besproken wat we kunnen doen in Syrië. Onze president Recep Tayyip Erdoğan stuurde ons hierheen omdat hij grote nadruk legt op onze betrekkingen met Rusland over regionale onderwerpen”, voegde de Turkse minister eraan toe.

Çavuşoğlu arriveerde in Moskou samen de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar, inlichtingenchef Hakan Fidan en presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalin voor een ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov, minister van Defensie Sergey Shoygu, stafchef Valery Gerasimov, presidentiële gezant voor Syrië Alexander Lavrentiev en assistent van de Russische president Yuri Ushakov.

De Russische defensieminister zei dat ze de “gelegenheid gebruikten om opnieuw de situatie in de de-escalatiezone en gedemilitariseerde zone in Idlib te bespreken”, waarbij hij verwees naar de zones die in september zijn ingesteld om de bevolking van de noordwestelijke stad Idlib te beschermen.

“Daarnaast hebben we het gehad over de uitvoering van de overeenkomsten die we in Istanbul hebben bereikt en het werk dat daarna is gedaan, evenals alles met betrekking tot [de missie] ten oosten van de Eufraat”, voegde hij eraan toe, waarbij hij doelde op de aankomende Turkse antiterreuroperatie in Syrië gericht op de YPG, de Syrische PKK.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 29-12-2018

Dec 29, 2018
Loading posts...