<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 26, 2019

Turkije haalt uit naar Arabische landen die vrezen voor VS en Israël

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag uitgehaald naar ‘enkele Arabische landen’ vanwege hun zwijgen over de stappen van de Amerikaanse president Donald Trump om de bezette Golanhoogten als Israëlisch grondgebied te erkennen.

Minister Mevlüt Çavuşoğlu zei tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de zuidelijke provincie Antalya dat zelfs de Europese Unie reageert, maar dat “sommige Arabische landen” hun stem niet kunnen verheffen vanwege de angst voor de VS en Israël.

“Ik zeg niet alle Arabische landen. Ik bedoel niet Jordanië en Qatar, maar de landen die zich buigen voor de Verenigde Staten en hun stem niet verheffen over de Israëlische bezetting in Jeruzalem.”

Op maandag tekende Trump een presidentiële proclamatie die de Golanhoogte “officieel erkent als Israëlisch territorium”. De VN beschouwt de Golanhoogte nog steeds als bezet gebied onder internationaal recht, ondanks de aankondiging van Trump.

Israël bezet de Golanhoogvlakte in Syrië sinds de Arabisch-Israëlische oorlog van 1967 en blijft ruwweg twee derde van de bredere regio ‘Golan Heights’ bezetten als een direct gevolg van het conflict. In 1981 annexeerde Israël het gebied formeel in een zet die unaniem door de VN-Veiligheidsraad is verworpen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 26-03-2019

Mar 26, 2019
Loading posts...