<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 08, 2016

Turkije haalt uit naar EU om hypocrisie in terrorismebestrijding

De Europese Unie kan Turkije beter steunen in de strijd tegen terrorisme dan dat het adviezen geeft die het land zwakker maakt tegen terreur.

Dat zei de presidentiële woordvoerder van Turkije, Ibrahim Kalın, woensdag in Ankara.

“Laat ik een simpele vraag stellen. Weten onze Europese vrienden wel, die ons hun steunbetuigingen sturen en de PKK-terreur veroordelen, hoeveel PKK-organisaties er actief zijn in hun landen? Weten ze wel hoeveel miljoen euro er vanuit Europese landen naar deze terreurgroep wordt gestuurd? Weten ze wel van de terreuractiviteiten van omroeporganisaties, ngo’s en instellingen?” vroeg Kalın aan de Europese landen.

Turkije haalt uit naar EU om hypocrisie in terrorismebestrijding (2)

De Turkse woordvoerder liet weten dat Turkije op de hoogte is van deze gebeurtenissen: “We weten dit allemaal. Dit wordt bij elk gesprek in gedetailleerde dossiers overhandigd aan onze Europese vrienden en bondgenoten. Maar die komen steeds met ‘redenen’ zoals de ‘suprematie van het recht’ en ‘vrijheid van meningsuiting’. We hebben gezien wat voor maatregelen Europese landen nemen tegen terreur en hun ‘eigen’ terroristen, zoals in Frankrijk en in Brussel. Deze dubbele moraal en hypocrisie moet stoppen.”

De twee recente terreuraanslagen dinsdag in Istanbul en woensdag in Mardin hebben laten zien dat Europa nog lang kan wachten op de wijziging van de Turkse wetten tegen terreur, die de unie wil zien. “Het is onmogelijk dat Turkije zijn wetten tegen terrorisme aanpast. Dat mag duidelijk zijn na de recente aanslagen. Onze Europese vrienden kunnen ons beter gaan steunen in de strijd tegen terreur, dan dat ze ons adviezen geven die Turkije hierin zwakker maakt”, aldus Kalın.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jun 08, 2016
Loading posts...