<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 12, 2022

Turkije haalt uit naar Iran vanwege ‘stormaantijgingen’

Turkije heeft donderdag aantijgingen in Iraanse media dat Turkse dammen ernstige luchtvervuiling en zandstormen in Iran veroorzaken, verworpen.

“Beweringen dat dammen in Turkije zand- en stofstormen in onze regio hebben veroorzaakt, zijn verre van wetenschappelijk”, reageerde buitenlandwoordvoerder Tanju Bilgiç.

De desbetreffende stormen worden algemeen aanvaard worden als grotendeels natuurlijke fenomenen, benadrukte hij. “Woestijnstof ingeblazen uit Afrika en Midden-Oosten veroorzaken zand- en stofstormen de in regio. Landvernietiging, ontbossing, woestijnvorming en droogte veroorzaakt door klimaatverandering vergroten ook deze stormen.”

Elk land moet zijn deel doen en actie ondernemen voor een duurzaam gebruik van water- en bodembronnen om zand- en stofstormen te voorkomen en de negatieve effecten ervan te verzachten, zei hij Bilgiç in de richting van Iran. Deze problemen kunnen niet realistisch worden opgelost als Teheran Turkije de schuld geeft van dergelijke problemen, haalde hij uit.

Ankara beschouwt waterkwesties vanuit een puur humanitair perspectief en is van mening dat grensoverschrijdende wateren eerder een element zijn van samenwerking dan van conflicten tussen oeverstaten, is verklaard

Turkije staat open voor elke rationele en wetenschappelijke samenwerking met Iran op dit gebied, liet hij iedereen weten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-05-2022

May 12, 2022
Loading posts...