<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 27, 2020

Turkije haalt uit naar ondankbare Griekse minister

De repatriëring van Turkije van drie Griekse zeelieden uit het Afrikaanse land Djibouti is gedaan uit menselijkheid. Zo reageerde de Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu op een opmerking van zijn Griekse collega Nikos Dendias.

Het was het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Turkije afgelopen weekend officieel om hulp vroeg drie gestrande Griekse zeemensen mee te nemen uit Afrika. De Turkse regering liet die noodkreet niet onbeantwoord: de drie Grieken mochten samen met Turken mee met een Turkish Airlines-vlucht, zei Çavuşoğlu.

De Griekse buitenlandminister verklaarde daarop “dat de repatriëring dankzij EU-autoriteiten en het buitenlandministerie van Djibouti heeft plaatsgevonden”. Die opmerking ontving een reactie uit Ankara.

“Gebruik humanitaire kwesties niet voor politieke doeleinden”, haalde de Turkse minister uit. “We brachten de drie Griekse zeilers niet voor dankbetuigingen uit Djibouti, maar omwille van een menselijke plicht”, aldus Çavuşoğlu.

De drie gerepatrieerde Grieken waren bij hun aankomst in de Turkse stad Nevşehir (Cappadocië) de Turkse regering zeer dankbaar. Een medewerker van de Griekse ambassade in Ankara bracht hen met een auto naar de Turkse grensstad Edirne.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-04-2020

Apr 27, 2020
Loading posts...