<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 16, 2020

Turkije haalt zeer uit naar Frankrijk om Libië

Frankrijk is in Libië bezig met donkere zaken, net zoals het ook in Syrië doet. “Opnieuw een voorbeeld van de duistere en onverklaarbare politiek van Frankrijk.”

Met die officiële woorden reageerde Turkije dinsdag op de stevige kritiek van Frankrijk over de Turkse redding van Libië en Turkse steun aan de officiële Libische regering.

De door de VN erkende regering vroeg Turkije om hulp nadat krijgsheer Hafter, breed gesteund door Frankrijk, een coup probeerde te plegen en niet te spreken was over politieke oplossingen. “De Franse steun aan de illegale Hafter die de legale regering omver wil werpen, vergroot het lijden en nood van het Libische volk. Frankrijk (en co) is het grootste obstakel voor vrede en stabiliteit in Libië.”

“Men moet zich juist zorgen maken om de donkere relaties van Frankrijk. Het is onacceptabel dat een NAVO-bondgenoot zich zo gedraagt”, reageerde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. “De Turkse activiteiten in Libië zijn volledig legaal. Frankrijk is achter donkere zaken in Libië, net zoals het in Syrië doet.”

Turkije zal zich blijven inzetten voor vrede en stabiliteit in Libië, aldus Ankara.

Deze week werd bekend dat Turkse elitemilitairen, nu Hafter zou zijn verdreven, verborgen landmijnen van Hafter onschadelijk maken. Ook zijn er massagraven ontdekt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-06-2020

Jun 16, 2020
Loading posts...