<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 24, 2019

Turkije haalt zwaar uit naar Frans tijdschrift

Het Franse tijdschrift Le Point heeft deze week opnieuw op de Turkse zenuwen gewerkt. Die noemde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan een “uitroeier”.

Het Turkse presidentiële paleis koos in een reactie voor een flinke uithaal. “Het is duidelijk waarom de Fransen onze president Recep Tayyip Erdoğan aanvallen. Ze zijn in paniek omdat hun spel [en plan] in duigen is gevallen en hun pion in Syrië, de PKK [terreurgroep YPG], een zware klap heeft gekregen”, reageerde presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalın.

Het Franse tijdschrift, dat Turkije berispt over ‘etnische zuivering’, bevindt zich in een land, zei hij, verwijzend naar Frankrijk, “dat Algerije, Gabon, Mauritanië, Senegal, Guinee, Congo, Tunesië, de Comoren, Madagaskar, Djibouti, Mali, Benin, Tsjaad en Marokko koloniseerde”, benadrukte Kalın.

“Ze hebben daar duizenden mensen afgeslacht, zich beziggehouden met slavenhandel en de ogen gesloten voor het bloedbad in Rwanda”.

“Uw dagen van kolonialisme zijn voorbij”, onderstreepte Kalın en benadrukte dat de Fransen [en co] het Koerdische volk niet als een pion kunnen gebruiken.

Weekblad Le Point zette deze week Erdoğan op de cover met het label “eradicator” en “etnische zuivering”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-10-2019

Oct 24, 2019
Loading posts...