<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 19, 2018

Turkije halverwege bouw levensreddende dam in Afrika

De Turkse minister van Landbouw en Bosbouw heeft laten weten dat de bouw van de “Ambouli Friendship Dam” in Djibouti, gelegen in de Hoorn van Afrika, halverwege is.

De waterdam zal de Turks-Djiboutiaanse relaties nog verder versterken, benadrukte minister Bekir Pakdemirli in een interview.

“De dam, die wordt gebouwd door DSI (het Turkse directoraat voor waterzaken) zal twee doelen dienen: behalve het verstrekken van drinkbaar en bruikbaar water aan de mensen in de regio, zal de dam de hoofdstad Djibouti beschermen – waar 75 procent van de bevolking van het land leeft – van overstromingen.”

Pakdemirli zei ook dat het de bedoeling is om de dam in 2019 te voltooien, in dienst te nemen en hun vriendschap evenals de samenwerking op het gebied van water naar een hoger niveau te tillen.

Turkije en Djibouti hebben in mei 2014 overeenstemming bereikt over de bouw van de waterdam in de overstromingsgevoelige vallei van de Ambouli-rivier.

Het strategische economische partnerschap van de twee landen versterkte aanzienlijk nadat Djibouti’s president Ismail Omar Guelleh in 2009 Ankara bezocht en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdoğan in 2015 afreisde naar Djibouti.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – DJIBOUTI | Gepubliceerd: 19-10-2018

Oct 19, 2018
Loading posts...