<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 13, 2019

Turkije heeft defensieboodschap aan de wereld

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zei zondag dat de samenwerking van Ankara met Qatar in verschillende sectoren, waaronder defensie, handel, toerisme en energie, zal blijven toenemen.

“We zijn nooit vergeten en zullen nooit de solidariteit vergeten die onze Qatarese broers in bijna elk opzicht aan ons land betonen – van de couppoging van 15 juli tot de aanslagen in augustus op [onze] wisselkoersen [Turkse lira]”, zei Erdoğan, die sprak tijdens een openingsbijeenkomst van de (militaire) voertuigenfabrikant BMC in de noordwestelijke Turkse provincie Sakarya.

Door te onderstrepen dat het partnerschap tussen de twee landen gebaseerd is op een “win-win”-model, zei Erdoğan dat Ankara en Doha hun vriendschap consolideren met alle “calamiteiten” waarmee zij zijn geconfronteerd.

Erdoğan onderstreepte dat de vooruitgang van Turkije in zijn defensie-industrie door zal gaan. “De buitenlandse afhankelijkheid van Turkije is meer dan gehalveerd: van 80 procent in 2002 tot 35 procent op dit moment.”

“De militaire capaciteit van Turkije en de economische, politieke en diplomatieke vermogens moeten robuust zijn”, zei hij, eraan toevoegend dat de afschrikking van zijn defensiesector “bijzonder” hoog moet zijn.

In een andere betoging in Sakarya onderstreepte Erdoğan de steun van zijn regering voor lokale ondernemers in de defensiesector.

“Geloof me, als we onze eigen gewapende en ongewapende onbemande luchtvoertuigen (UAV’s), schepen, artillerie, raketten, gepantserde voertuigen, communicatiesystemen en software niet hadden, dan zouden ze ons niet eens laten ademen”, zei de Turkse president.

Erdoğan herhaalde ook dat onderwijs, gezondheid, gerechtigheid en veiligheid de prioriteiten van zijn regering zijn.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SAKARYA | Gepubliceerd: 13-01-2019

Jan 13, 2019
Loading posts...