<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 25, 2020

Turkije heeft geen problemen met Israël, maar met zionistische regering

President Recep Tayyip Erdoğan heeft vrijdag gezegd dat de betrekkingen tussen Turkije en Israël sterker zouden zijn geweest als de huidige Israëlische regering, die de Palestijnen onderdrukt, er niet was geweest.

“We hebben problemen met de mensen aan de top [in Israël]”, reageerde hij na het vrijdaggebed in de Ömer Öztürk Moskee in Istanbul-Üsküdar op een persvraag.

Het is met name premier Benjamin Netanyahu, die nu in maart voor nieuwe verkiezingen staat, die voor serieuze problemen zorgt over verschillende kwesties, waaronder de houding van Israël ten opzichte van Palestijnse landen.

“De Israëlische politiek met betrekking tot de Palestijnen, welke onacceptabel is, is onze rode lijn. Israëls meedogenloze gedragingen op Palestijnse landen is onacceptabel en tegen rechtvaardigheid en het internationale begrip van territoriale integriteit”, benadrukte de Turkse president.

Erdoğan bevestigde dat de relaties met Israël beter zouden zijn als de top er anders uitzag en gedroeg. “Contacten tussen de inlichtingendiensten van beide landen zijn nooit verbroken. Wij hadden ook betere relaties met Israël gewenst.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 25-12-2020

Dec 25, 2020
Loading posts...