<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2018

Turkije heeft harde boodschappen aan valutacritici en aanvallers

In Turkije is vrijdag in stevige taal gereageerd op de manipulatie en aanval op de Turkse economie. Na de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan haalde MHP-leider Devlet Bahçeli zwaar uit naar de VS.

Hij noemt de acute koerswijzigingen diplomatieke chantage van de VS en dat economische moordenaars achter de manipulatie zitten.

“Die pastoor wordt slechts als dekmantel gebruikt. Ze proberen de mislukte couppoging alsnog te voltooien. Het is tijd om op te komen voor onze munt. De koersen stijgen niet om economische redenen, maar door politieke en diplomatieke chantage. Turkije zal niet zwichten”, verklaarde Bahçeli.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zei vrijdag in een tweede grote toespraak in Gümüşhane dat het Turkse volk zich niets moet aantrekken van het koersspel. “Wees niet bedroefd. Betere tijden wachten op ons. Turkije zal, ondanks deze aanvallen, groeien in het tweede kwartaal en wel met recordcijfers.”

Erdoğan haalde nogmaals uit naar de VS. “Zij die FETO’ers hebben grootgemaakt en gevoed en niet reageren op juridische stappen, kunnen Turkije de les niet lezen. Zij die het recht aan hun laars lappen als het gaat om berechting van de moordenaars van honderden van onze mensen (couppoging 15 juli), mogen niet praten over democratie en al helemaal niet het Turkse volk bedreigen. Dit volk is niet bang van kogels, gevechtsvliegtuigen en tanks.”

Het Turkse presidentiële paleis benadrukte vrijdagavond nogmaals dat de VS de toekomst van Turkije niet kan beïnvloeden en sancties niet veel losmaken.

Het Turkse bedrijfsleven vindt de Amerikaanse sancties onwettig en reageert achter het nieuwe economische model van Turkije te staan, dat vrijdag is bekendgemaakt. De Turkse minister van Handel noemt de Amerikaanse stappen illegale praktijken.

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vrijdag in een tweet aan dat de relatie met Turkije is verslechterd en hij opdracht gaf tot nieuwe hogere importheffingen tegen Turkije. Hij zei dat de Turkse lira een vrije val maakt tegen hun “zeer sterke dollar”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-08-2018

Aug 10, 2018
Loading posts...