<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Sep 14, 2018

‘Turkije heeft splinternieuwe stadions, die in Duitsland zijn oud en brokkelen af’

UEFA kiest op 27 september de organisator van het EK in 2024: Turkije of Duitsland. De Turken hopen voor het eerst het grote kampioenschap te mogen organiseren. Het land kreeg het EK al vier keer niet toegewezen.

Namens de Turkse voetbalfederatie (TFF) legde voorzitter Yıldırım Demirören de nadruk op “de strategische ligging van Turkije die continenten en jongeren met elkaar verbindt”. Ook benadrukte hij tijdens een toespraak deze week “het ultramoderne vervoerssysteem, stadions en sportinvesteringen van Turkije”. De UEFA bevestigde ook dat TFF veel heeft geïnvesteerd om het toernooi te mogen organiseren.

“Duitsland heeft eerder al het toernooi georganiseerd. Als Turkije het dit keer doet, zal het Europese voetbal verder reiken dan Europa”, aldus TFF.

Als onderdeel van het bod wil het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme de belangrijkste toeristische bestemmingen van Turkije promoten, waaronder Istanbul en Antalya.

“In Turkije zijn veel nieuwe stadions gebouwd. De stadions in Duitsland zijn oud en brokkelen af”, verklaarde het Turkse ministerie van Jeugd en Sport in een verklaring, eraan toevoegend dat het land “goed voorbereid” is.

De kosmopolitische stad Istanbul is, met zijn twee stadions en nieuwe luchthavens – voor reizen vanuit Europa, Azië en Afrika – de beste keuze, is gemeld. Het kandidatuurdossier van Turkije bevat tien stadions in negen steden.

“Samen delen”

Het motto van Turkije voor het EK2024 is “samen delen”, dat mensen dichter bij hun passie voor voetbal moet brengen.

De officiële website www.euro2024adayiturkiye.com is eerder gelanceerd in het Engels en het Turks in een poging alle details over de kandidatuur te delen met Europese en Turkse gemeenschappen. De website promoot potentiële steden in Turkije voor het toernooi.

De finale van de UEFA Champions League in 2020 wordt gespeeld in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul.

Megaproject

Turkije bouwt dertig nieuwe stadions in het kader van een megasportproject. Daarvan zijn meer dan tien reeds voltooid en verkeert de bouw van meerdere in een eindfase. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 14-09-2018

Sep 14, 2018
Loading posts...