<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 10, 2019

Turkije herdenkt Atatürk

Turkije heeft zondag Mustafa Kemal Atatürk, oprichter van de Republiek Turkije, officieel herdacht. Hij stierf 81 jaar geleden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woonde de herdenkingsceremonie bij in het Anıtkabir, het mausoleum van Atatürk, in de hoofdstad Ankara.

“We herdenken opnieuw de opperbevelhebber van de Onafhankelijkheidsoorlog, de stichter van onze Republiek, onze eerste president en veteraan Mustafa Kemal Atatürk, 81 jaar na zijn dood”, reageerde Erdoğan.

“We zullen met al onze kracht onze republiek die we van hem hebben geërfd laten leven, ondersteunen, ontwikkelen en versterken.”

Erdoğan benadrukte ook dat de Turkse geschiedenis moet worden gezien in de context van duizenden jaren continuïteit, niet in een eeuw.

De ceremonie werd ook bijgewoond door de belangrijkste oppositieleider van de Republikeinse Volkspartij (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, partijleider van Iyi Meral Akşener, voorzitters van hoge gerechtelijke instanties, commandanten van strijdkrachten, vertegenwoordigers van politieke partijen, bureaucraten en andere overheidsfunctionarissen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-11-2019

Nov 10, 2019
Loading posts...