<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2018

Turkije herdenkt einde Eerste Wereldoorlog mee met wereld in Parijs

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan nam zondag deel aan een herdenkingsceremonie ter gelegenheid van het einde van de Eerste Wereldoorlog onder het Arc de Triomphe-monument in Parijs. De ceremonie werd geleid door de Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte Macron.

Die twee hebben voor de ceremonie ook de Turkse president en de first lady van Turkije, Emine Erdoğan, ontvangen in het Elysee Palace.

Ongeveer 47 staatshoofden, 23 regeringshoofden en 15 vertegenwoordigers van internationale instellingen liepen richting Arc de Triomphe en het graf van de onbekende soldaat, gelegen aan de voet van de boog op de beroemde Avenue des Champs-Elysées.

Erdoğan en de Russische president Vladimir Poetin spraken elkaar kort na de ceremonie. Na de bijeenkomst namen de wereldleiders en hun echtgenoten deel aan de lunch die werd georganiseerd door Macron en zijn vrouw.

Ook viel op dat de Turkse president veel aandacht kreeg van wereldleiders, waaronder ook de Amerikaanse president Donald Trump. De president van Turkije werd traditioneel ook lovend ontvangen door veel Europese Turken. Het bezoek aan Frankrijk vond plaats met de nieuwe jumbo van Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – PARIJS | Gepubliceerd: 11-11-2018

Nov 11, 2018
Loading posts...