<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 17, 2018

Turkije herdenkt profeet: Mohammed voorbeeld voor mensheid

Met de verjaardag van profeet Mohammed op komst, die traditioneel niet feestelijk wordt gevierd maar meer als herdenking dient waar wijze lessen uit dient te worden getrokken, startte Turkije zaterdag de week der Mawlid al-Nabi.

“Zijn leven is de beste gids, niet alleen voor zijn Ummah maar ook voor de hele mensheid”, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in een volle grote sporthal in Istanbul, de Sinan Erdem.

Hij onderstreepte het belang van het stellen van een goed voorbeeld voor de jeugd van het land voor een mooie toekomst. “Als we een goed voorbeeld geven aan de jongeren, zullen ze niet in de greep van terroristische baronnen in Qandil (PKK) en de ‘charlatan’ in Pennsylvania vallen (FETO)”, sprak Erdoğan vele Turken toe.

“De toekomst van een natie, die haar jeugd verwaarloost en de rug toekeert, en niet genoeg aandacht schenkt aan de wederopbouw van hun ziel en harten, wordt bedreigd”, voegde hij eraan toe.

De Turkse president benadrukte ook de enorme groei van Turkije in de afgelopen 16 jaar: “We leven in een land waar meer over vrijheden worden gesproken dan beperkingen. Alle ideeën worden vrijuit uitgedrukt zolang er geen terreur en geweld bij betrokken is.”

De week Mawlid al-Nabi duurt tot vrijdag 20 november.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 17-11-2018

Nov 17, 2018
Loading posts...