<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 02, 2019

Turkije herhaalt steun voor Venezuela

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken liet maandag weten dat Turkije Venezuela en diens gekozen leider Nicolas Maduro blijft steunen.

“Turkije zal Venezuela blijven steunen, aangezien problemen daar heel Latijns-Amerika en zelfs het Caraïbisch gebied kunnen beïnvloeden”, sprak Mevlüt Çavuşoğlu tijdens een gezamenlijke persconferentie naast zijn Venezolaanse collega-minister Jorge Arreaza in de Turkse hoofdstad Ankara.

“Turkije erkent het Maduro-regime als de legitieme regering van Venezuela onder het principe van niet-inmenging in de interne aangelegenheden van staten en respect voor de wil van het volk”, benadrukte te Turkse president.

Arreazazei dat Turkije een voorbeeldige vriendschap toont in moeilijke tijden die zijn land doormaakt. “Het is noodzakelijk om te zeggen dat Turkije en Venezuela onophoudelijk zullen werken om alternatieve manieren te vinden om handelsbetrekkingen te stimuleren en de samenwerking een stap verder te brengen.”

Venezuela is sinds 10 januari opgeschrikt door protesten, nadat president Nicolas Maduro is beëdigd voor een tweede termijn na verkiezingen geboycot door de oppositie. Volgens Maduro zit de VS via de protesten achter een couppoging in zijn land.

De spanningen escaleerden toen Juan Guaido, hoofd van de Nationale Assemblee van Venezuela, zich op 23 januari tot waarnemend president verklaarde, een zet die wordt ondersteund door de VS, vele Europese en Latijns-Amerikaanse landen.

Turkije, Rusland, Iran, Cuba, China en Bolivia steunen de gekozen Maduro.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-04-2019

Apr 02, 2019
Loading posts...