<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 20, 2019

Turkije heropent ziekenhuis in bevrijd Noord-Syrië en verleent medische hulp

Inwoners van de Noord-Syrische stad Ras al-Ayn kunnen na een lange tijd van onderdrukking door YPG-terroristen weer naar het ziekenhuis. Het Turkse ministerie van Volksgezondheid heeft het ziekenhuis gerenoveerd en verleent medische diensten aan bevrijde inwoners van de stad, bestaande uit Arabieren, Armenen, Koerden en Turkmenen.

Terroristen van YPG gebruikten eerder het ziekenhuis als hoofdkwartier, met tunnels die in de kelder zijn gegraven. Ook zijn boobytraps gevonden in ziekenhuiskamers. Dankzij missie Vredesbron is de regio vrijgemaakt van alle terroristen.

Turkije heeft ook gezondheidspersoneel aan het ziekenhuis toegewezen om de patiënten in de Syrische regio een helpende hand te bieden.

Emre Erkuş, een Turkse gezondheidsofficial die actief is in de zuidoostelijke provincie Şanlıurfa, grenzend aan Syrië, laat in een interview weten dat het ziekenhuis is vrijgemaakt van explosieven en de servicecapaciteit aanzienlijk is versterkt met mobiele gezondheidstrucks en hulpdiensten. “Het ziekenhuis is voortaan vierentwintig uur per dag geopend.”

In totaal zijn voor nu twaalf bedden beschikbaar voor behandeling. “Ook zijn de afdelingen gynaecologie, kinder- en spoeddiensten operationeel.”

Patiënten profiteren ook van echografie, laboratorium- en apotheekdiensten in het ziekenhuis. Medicijnen worden op voorschrift gratis versterkt door Turkije.

Erkuş meldt dat de ziekenhuiscapaciteit in de komende periode wordt verhoogd naar 200 bedden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RAS AL-AYN | Gepubliceerd: 20-11-2019

Nov 20, 2019
Loading posts...