<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 18, 2020

Turkije herstelt als een van ’s werelds sterkste landen van coronaklap

Uit verwachtingen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD) blijkt dat de Turkse economie na die van China en Zuid-Korea het minst is geraakt door het coronavirus.

Dat heeft het land te danken aan zijn sterke economie, verklaarde de Turkse minister van Financiën Berat Albayrak vrijdag. Hij bedankt ook al het zorgpersoneel en alle producenten in zijn land voor hun bijdrage aan de bestrijding van het virus en economisch herstel.

Uit cijfers van de OECD blijkt dat China in 2020 als enige met 1,8 procent zal groeien, terwijl Zuid-Korea en Turkije met respectievelijk er 1 en 2,9 procent erop achtergaan: het minst van alle landen.

Indonesië zal een min zien van 3,3 procent, gevolgd door de VS met -3,8 procent en Australië met -4,1 procent. Het G20-gemiddelde ligt op minus 4,1 procent, die van de wereld -4,5 procent. Duitsland gaat met 5,4 procent achteruit, de eurozone 7,9 procent, Frankrijk 9,5 procent en het VK 10,1 procent. Italië: -10,5 procent.

Overigens verwacht de Turkse minister dat Turkije het nog beter zal doen dan verwacht en de impact van corona op de economie nog minder zal zijn dan OECD rapporteert.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-09-2020

Sep 18, 2020
Loading posts...