<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2020

Turkije hervat binnenlandse vluchten

Turkije heeft alle preventieve gezondheidsmaatregelen getroffen die nodig zijn voor een veilige vliegreis in deze periode, zei de Turkse minister van Transport Adil Karaismailoğlu maandag. Hij vloog in het kader van een normalisatieproces na de coronamaanden mee met de eerste binnenlandse vlucht van Turkish Airlines.

De Turkse regering heeft belangrijke stappen gezet om terug te keren naar de normale dagen met betrekking tot weg-, trein- en luchtvervoer, onderstreepte de Turkse minister, die samen met 156 passagiers van Istanbul naar Ankara vloog. Om te voldoen aan de sociale afstand in deze vroege vliegperiode (1 juni), zijn meerdere stoelrijen in de grote Airbus bewust leeggelaten.

“De afgelopen maand hebben we hard gewerkt om de nodige voorbereidingen te treffen op luchthavens”, zei hij en liet weten dat er een nieuw certificeringsprogramma voor luchthavens is gestart. Dat gebeurt in overeenstemming met richtlijnen van het Turkse ministerie van Volksgezondheid.

Luchthavens die preventieve gezondheidsmaatregelen nemen, krijgen een certificering om aan te tonen dat er op juiste en effectieve wijze wordt gestreden tegen het coronavirus.

Het certificaat omvat niet alleen luchthaven- en terminaloperators en grondafhandelingsbedrijven, maar ook transportvoertuigen die passagiers naar de luchthaven brengen, en de noodzakelijke maatregelen die door elke instelling en organisatie, inclusief passagiers, moeten worden genomen.

Het certificeringsproces van zes luchthavens – Istanbul, Sabiha Gökçen, Esenboğa, Izmir Adnan Menderes, Antalya en Trabzon – is tot dusver voltooid.

“Vanaf vandaag gaan we naar een nieuwe periode van fysieke afstand in alle stadia van de reis, van binnenkomst tot luchthavens tot vertrek op de bestemming”, vertelde Karaismailoğlu.

Hij zei dat het dragen van maskers, volledige naleving van sociale afstand, het nemen van persoonlijke en institutionele hygiënemaatregelen en het gebruik van beschermende uitrusting de vier elementen zijn die de regering op luchthavens nooit in gevaar zal brengen tegen de pandemie.

“We delen de maatregelen die we op onze luchthavens treffen met alle landen. We onderhandelen en zijn bezig met het herstarten van internationale vluchten”, concludeerde hij.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-06-2020

Jun 01, 2020
Loading posts...