<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 08, 2020

Turkije: ‘Hoe durft de wereld Internationale Vrouwendag te vieren?’

Een wereldgemeenschap die onder huidige omstandigheden feestelijk Internationale Vrouwendag viert, is hypocriet bezig.

Zo reageerde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zondag op de viering van 8 maart, de dag die volledig in het teken van de vrouw zou moeten staan.

“De wereld blijft zwijgen voor de vele vrouwen die worden misbruikt of vermoord, zoals in Syrië of nu aan de Griekse grens het geval is”, sprak Erdoğan tijdens een evenement waar werd stilgestaan voor geselecteerde Turkse vrouwen die als heldinnen worden gezien, waaronder moeders van martelaren. “Het is hypocriet dat de huidige verruwde wereld Internationale Vrouwendag viert.”

Over het recente gedrag van Griekenland jegens vluchtelingen waaronder veel vrouwen en kinderen, zei de Turkse president: “Niemand verheft zijn stem tegen de onmenselijke behandeling van asielzoekers door Griekenland. Niemand veroordeelt de vervolging van vrouwelijke vluchtelingen op de Griekse grens, die worden beschoten of geslagen.” Ook prikt de Griekse kustwacht weer overvolle vluchtelingenboten lek en worden kleren van asielzoekers ingenomen.

Erdoğan liet weten dat hij maandag EU-ambtenaren in België zal ontmoeten om de situatie van vluchtelingen aan de Turks-Griekse grens te bespreken.

Syrië

Ook krijgt de kwestie in Syrië, waar veel vrouwen en kinderen zijn vermoord, onvoldoende aandacht, zei Erdoğan. De reddingspoging van Turkije is er niet voor om “Syrisch grondgebied binnen te vallen of te annexeren.”

Turkije verzekert ook dat het alle oplossingen in Syrië zal accepteren die de bevolking van de provincie Idlib en de grenzen van Turkije zal beschermen, aldus Erdoğan.

 

Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 08-03-2020

Mar 08, 2020
Loading posts...