<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 08, 2016

‘Turkije hoeft niet te onderhandelen met Europa’

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş zegt dat Turkije met niemand hoeft te onderhandelen betreft de vluchtelingenkwestie. Kurtulmuş heeft kritiek op de mensen die steeds discussiëren over financiële hulp aan vluchtelingen en denken dat het daarmee wordt opgelost.

“Turkije helpt de Syriërs dankzij ons gulle volk die gevoelig is voor de vluchtelingen en onze sterke staat. We hebben niemands financiële steun nodig als zij denken dat we voor geld zullen onderhandelen”, meldt Kurtulmuş naar aanleiding van uitlatingen dat Turkije de vluchtelingen opvangt in ruil voor geld, terwijl Turkije nog niets heeft ontvangen van de EU.

De vicepremier zegt de vluchtelingenkwestie als een kwestie van broederschap te zien: “We zien dit als een zaak van menselijkheid, geweten en solidariteit. We proberen zoveel mogelijk te doen voor deze mensen. Turkije gaat niet zeggen dat de vluchtelingen niet moeten komen.”

Turkije vangt zonder noemenswaardige steun al meer dan 2,5 miljoen Syrische vluchtelingen op en heeft inmiddels voor de Syriërs die zich in kampen bevinden 10 miljard dollar uitgegeven.

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu zei in Londen tijdens de grote donorconferentie voor Syriërs dat met al het ander hulp dit bedrag inclusief extra economische kosten en sociale lasten in totaal 30 miljard dollar is geworden.

“De wereld heeft gefaald in de vluchtelingenkwestie. Turkije daarentegen is daar succesvol in geweest”, aldus Kurtulmuş.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Feb 08, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...