<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 20, 2015

Turkije in de steek gelaten in eervolle strijd

Turkije is in de steek gelaten in zijn eervolle strijd tegen meerdere humanitaire crises in de wereld. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tijdens de jaarlijkse Energie en Economie-top van de Atlantische Raad, die in Istanbul is gehouden.

“Turkije heeft in vijf jaar tijd de economische en sociale last van 2,5 miljoen vluchtelingen uit Syrië en Irak tot zich genomen en hun daarin gesteund. Voor alleen al de Syrische vluchtelingen in tentenkampen hebben we tot nu toe 8,5 miljard dollar uitgegeven”, sprak Erdoğan.

Erdoğan gaf ook een voorbeeld over de verdeling van de vluchtelingen door het land: “In Turkse tentenkampen wonen op dit moment 280 duizend Syrische vluchtelingen. Weten jullie hoeveel vluchtelingen zich in alleen al Istanbul bevinden? Ongeveer 500 duizend”, zei Erdoğan.

webr3fqeacsdxz

De Turkse president benadrukte dat alle landen moeten bijdragen aan de wereldvrede en heeft gezegd dat met name Europese landen het vluchtelingenprobleem erger hebben gemaakt.

“We leven samen in deze wereld. Niemand van ons heeft de luxe om te zeggen dat de vluchtelingen zichzelf maar moeten gaan redden. Wij hebben 35 jaar lang zitten strijden tegen terrorisme in ons land. Ondanks dat hebben we onze deuren niet gesloten, we hebben onze deuren juist geopend voor deze vluchtelingen. We moesten wel, het regime van Assad gedraagt zich als een terreurstaat en gooit vatenbommen op zijn eigen bevolking. Deze mensen zijn hiervoor gevlucht. Deze vluchtelingen worden net zoals in Istanbul en alle andere steden van Turkije ook massaal gesteund door non-gouvernementele organisaties, liefdadige burgers en gulle gevers. Dit in tegenstelling tot de internationale gemeenschap, met name de Europese landen. Die hebben het probleem niet alleen genegeerd maar nog erger gemaakt en voor een verdieping van de crisis gezorgd door de houding die ze hebben genomen. Een verharding van de houding tegenover vluchtelingen maakt de humanitaire ramp alleen maar erger. Alle wereldleiders moeten een oproep doen tot hun bevolking om het gezond verstand te gaan gebruiken en begrip te tonen. We tonen als Turkije gevoeligheid in dit onderwerp als niemand anders ter wereld”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Nov 20, 2015
Loading posts...