<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 19, 2018

Turkije investeert 2,5 miljard dollar in Albanië

De investeringen van Turkije in Albanië is opgelopen tot 2,5 miljard dollar, verklaarde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken donderdag.

“Onze investeringen, samen met de investeringen van bedrijven uit Turkije, bedragen volgens onze cijfers ongeveer 2,5 miljard dollar”, vertelde Mevlüt Çavuşoğlu aan een groep zakenmensen in de Albanese hoofdstad Tirana.

“Albanië is niet alleen een land waar we zullen samenwerken in de regio. Het is een oprecht vriendschappelijk land waarmee we diepgewortelde en historische banden hebben”, vertelde hij tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door de Albanese Turkse Kamer van Koophandel (ATCC).

Over het belang van inspanningen om stabiliteit en economische ontwikkeling in de Balkan te bevorderen, zei Çavuşoğlu dat zij ook belang hechten aan projecten voor vrouwelijke investeerders. Hij voegde eraan toe dat de vrijhandelsovereenkomst tussen de twee landen uit 2008 moet worden herzien.

“We zullen opnieuw onderhandelingen starten voor de entree van meer landbouwproducten en de opname van diensten en investeringen. We moeten dat herzien middels een win-win begrip.”

Çavuşoğlu riep ook Albanese investeerders op om in Turkije te investeren en om te blijven werken aan het bereiken van een bilateraal handelsvolume van een miljard dollar, dat nu 411 miljoen dollar bedraagt.

Seyhan Pencabligil, de voorzitter van de ATCC, liet weten dat Turkse bedrijven in Albanië voor 10.000 banen zorgen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TIRANA | Gepubliceerd: 19-10-2018

Oct 19, 2018
Loading posts...