<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 03, 2018

Turkije is een medische megafaciliteit rijker

Alvimedica, een Turks bedrijf in medische technologie, maakt zich op voor de opening van een grote productiefaciliteit van coronaire stents. De nieuwe fabriek in Istanbul zal voor duizend nieuwe banen zorgen.

De faciliteit opent tegen het einde van 2018 dankzij een stimuleringspakket van de Turkse overheid. In april kondigde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan een nieuwe reeks staatssteunprojecten ter waarde van 135 miljard lira (33,2 miljard dollar) aan.

Alvimedica is een van de 19 bedrijven die worden gesteund door de financiële prikkels voor 23 cruciale projecten in de sectoren gezondheid, defensie, metallurgie, elektronica, auto’s en landbouw. Het bedrijf is opgericht in 2007 en produceert geïntegreerde circuitproducten voor endovasculaire en interventionele cardiologie.

“Dankzij de steun kregen we grote motivatie in de zin dat we goed op weg zijn”, vertelde Alvimedica-president Leyla Alaton in een interview. Ongeveer 95 procent van de faciliteit, met een investering van 1,7 miljard lira (310 miljoen dollar), is voltooid, liet ze weten.

Ze onderstreepte dat het bedrijf de drievoudige hoeveelheid van de behoefte aan coronaire stents in Turkije zal produceren. “Turkije importeert bijna honderd procent van de 300.000 stents die het per jaar gebruikt. We zullen 900.000 stents produceren nadat onze fabriek de productie start” liet Alaton weten. “We gaan naar meer dan 80 landen exporteren. De stentproductie zal het handelstekort van Turkije met 200 miljoen dollar verminderen.”

De stent is een kleine metalen kooi die helpt bij het openhouden van bloedvaten in kransslagaders en voorkomt daarmee hartaanvallen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 03-11-2018

Nov 03, 2018
Loading posts...