<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 15, 2019

‘Turkije is een soort hemel op aarde’

Een taxirit in Antalya veranderde het leven van Albina Shafikova-Şahin uit Basjkirostan (Basjkirië), een autonome republiek in de Russische Federatie aan de westzijde van de Oeral. Ze werd verliefd op de Turkse taxichauffeur Erdal Şahin en trouwde met hem.

Nu leeft ze dolgelukkig in Antalya met haar twee kinderen Arina (7) en Deniz Arel (4). “Turkije is een soort hemel. De Turken hebben een hart waar ik helemaal weg van ben”, zegt ze in een interview.

Albina kwam in 1999 voor het eerst naar Turkije als toerist. Ze was afgestudeerd bij een universiteit in haar land. “Ik ben in veel landen geweest maar heb geen land als Turkije gezien. Alles is zo evenwichtig hier: zon, lucht(kwaliteit), eten en de mensen. Mensen hier steunen je altijd. In ons land boeide niemand het als je in de problemen raakte. Hier bieden ze onbekenden eten aan als ze honger hebben.”

Albina startte haar carrière bij een Russisch zorgverzekeringsbedrijf in Antalya. In de zomermaanden verbleef ze in Antalya, in de wintermaanden werkte ze voor haar bedrijf in Egypte, Taiwan, Japan en Italië.

Ook is de vrouw uit Basjkirostan inmiddels de Turkse keuken gewend. “Ik vond het eten eerst te heet. Nu kan ik zelf Turkse gerechten bereiden. Ik vergeet het nooit toen ik met de bus naar Antalya kwam en iedereen iets dronk. Ik dacht dat ze whisky dronken. Bleek gewoon Turkse thee te zijn.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 15-08-2019

Aug 15, 2019
Loading posts...