<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 09, 2016

‘Turkije is meer Europees dan Europese landen’

Turkije gedraagt zich meer Europees dan Europese landen als het gaat om de eerbied voor de menselijke waardigheid, schrijft de Duitse krant Süddeutsche Zeitung na het bezoek van bondskanselier Merkel aan Turkije.

In het stuk met als titel ‘Turkije is een belangrijke bondgenoot van Merkel’ benadrukt de Duitse krant dat alleen Duitsland inspanningen toont en gesprekken aangaat om het vluchtelingenprobleem op te lossen: “Terwijl de Europese Unie met Turkije moet praten lijkt het wel alsof de gesprekken alleen tussen Ankara en Berlijn verlopen. De meerderheid van Europa blijft toekijken naar Merkel alsof ze in de kroeg naar een bij zitten te kijken die uit de glazen bol, waar hij in vastzit, probeert te ontsnappen.”

De Duitse krant heeft het ook over de waarde die de EU aan mensen hecht: “Turkije gedraagt zich meer Europees dan Europese landen als het gaat om de eerbied voor de menselijke waardigheid. De EU heeft na afspraken in al die tijd niet eens 160.000 vluchtelingen onderling kunnen verdelen, terwijl Turkije in de afgelopen dagen met dat aantal te maken kreeg na de Russische bombardementen op de Syrische stad Aleppo”, aldus de Süddeutsche Zeitung.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Feb 09, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...