<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 23, 2017

Turkije is noodlijdende Rohingya-moslims niet vergeten: meeste hulp

De Verenigde Naties heeft maandag laten weten dat 335 miljoen dollar noodhulp beschikbaar is gesteld voor Rohingya-moslims die uit Myanmar zijn gevlucht na aanhoudende aanvallen en geweld van radicale boeddhisten en het Myanmarese leger. 

Dat werd bekend na een internationale hulpconferentie in Genève. Het bedrag is dankzij 35 landen en enkele internationale hulporganisaties opgehaald.

De Europese Unie legt 30 miljoen euro klaar bovenop de eerdere 21 miljoen euro voor vluchtelingen. Koeweit, medeorganisator van de conferentie, zal 10 miljoen dollar doneren.

Turkije

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) heeft benadrukt dat Turkije het hoogste bedrag heeft vrijgemaakt voor humanitaire hulp. De Turkse hulp bedraagt ruim 50 miljoen dollar. Turkije heeft meerdere projecten klaarliggen voor de vluchtelingen, waaronder de bouw van vluchtelingencentra. (LEES meer)

De Turkse hulporganisatie IHH, die ook aanwezig was tijdens de conferentie, heeft laten weten 10 miljoen dollar vrij te maken voor de Rohingya in Myanmar en Bangladesh.

Geweld

Tijdens de conferentie is ook bekend geworden dat het geweld tegen Rohingya, in tegenstelling tot huidige beweringen, voortduurt. Dagelijks vluchten nog steeds duizenden moslims voor hun leven uit deelstaat Rakhine.

De VN verklaart schriftelijk dat er in de komende zes maanden nog 100 miljoen dollar nodig is voor primaire humanitaire benodigdheden van honderdduizenden gevluchte Rohingya. Het totale bedrag dat nodig is voor noodhulp ligt namelijk op 434 miljoen dollar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GENÈVE | Gepubliceerd: 23-10-2017

Oct 23, 2017
Loading posts...